Akcja środowiskowa pod hasłem „Równość i niedyskryminacja”

Czym jest niepełnosprawność? Jak o niej rozmawiać? Kim jest osoba niepełnosprawna? Jakie ma potrzeby? Jakie są definicje i rodzaje niepełnosprawności? W ramach akcji środowiskowej „Równość i niedyskryminacja” Stowarzyszenie Montaż zorganizowało kilkadziesiąt spotkań z dziećmi i młodzieżą. Spotkania były dostosowane do wieku i liczby uczestniczek i uczestników, wzbogacone o materiały audio i wideo oraz elementy warsztatowe.

Stowarzyszenie Montaż zorganizowało i przeprowadziło spotkania w ramach akcji środowiskowej pod hasłem „Równość i niedyskryminacja” w ramach projektu pt.: „Powiat bielski – Partnerstwo, Integracja, Aktywizacja” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w zakresie zadania nr Zadanie 9 – Powiat bielski – Aktywizacja kluczem do zmiany wdrażanego przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Bielsku-Białej w ośmiu miejscowościach: Bestwinie, Czechowicach-Dziedzicach, Jasienicy, Jaworzu, Kozach, Szczyrku, Wilamowicach i Wilkowicach. Celem akcji było zwrócenie uwagi społeczeństwa, jak ważnym dla osób z niepełnosprawnością jest podejmowanie przez nich niezależnego życia i pełnego uczestnictwa w życiu społecznym oraz gospodarczym.